Aleksandra StankovicАлександра Станковић рођена је 16. 10. 1973. године у Сарајеву. После завршене основне и средње школе, уписала се на Филозофски факултет у Новом Саду, смер професор српског језика и књижевности. На истом факултету дипломирала је 1999. године.

Магистарске студије уписала је на Учитељском факултету у Београду 2005. године. Магистарски рад, под називом Структура и функције електронског буквара, одбранила је 28. новембра 2012. године, пред комисијом коју су сачињавали: др Зорица Цветановић, ментор, др Зона Мркаљ и др Мирослава Ристић.

Реализатор је два акредитована програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника: Како до интерактивног софтвера у настави и Веб портали за припрему и реализацију наставе. Учествовала је и излагала на научним и стручним скуповима. Објављује стручне радове у часописима: Иновације у настави, Образовна технологија, Методичка пракса, Учитељ. Учествовала је у реализацији пројекта Завода за унапређивање образовања и васпитања. Члан је ауторског тима Учасофта.

Награђивана је на конкурсима у организацији Министарства за телекомуникације и информационог друштва и Управе за Дигиталну агенду, као и Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Аутор је и коаутор радова који се налазе у Бази знања Креативна школа (Завод за унапређивање образовања и васпитања и Мајкрософт). Добитник је захвалнице Друштва „Свети Сава“, Београд.

Учествовала је у реализацији радионица на Зимским сусретима учитеља Републике Србије, презентовала је примере добре праксе на Сабору учитеља, учествовала је на Трибини „Образовање за све“, Кампања „Сви у школу, будућност за све“ (Савез учитеља Републике Србије, ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, Центар за образовне политике и Фонд за отворено друштво, у сарадњи са Министарством просвете – пројекат „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу” – ДИЛС).

На основу натпросечног степена остварености образовно-васпитних циљева у односу на почетно стање и услове рада и квалитетног рада у иницирању, учествовању и подизању педагошке праксе, 3. фебруара 2012. године стекла је звање педагошког саветника.

Ради у Основној школи „Браћа Рибар“ у Доњој Борини и у Средњој школи у Малом Зворнику. Члан је Првог зворничког пјевачког друштва "Изворник". Живи у Доњој Борини.

Посетите

 

logo ucasoft

 

 

mp logo

 

 

nps logo

 

logo zuov

 

zvkovlogo

 

prosvetni pregled

surslogo